Ünnepi nyitvatartás

Ünnepi nyitvatartásunkért kérjük látogasson el Klinikáink aloldalára!

Tovább az aloldalra

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk!

Mellkas MR vizsgálat

MI A MELLKAS MR VIZSGÁLAT CÉLJA?

A Mellkas MR (mágneses rezonancia) vizsgálat a szív ereinek – coronáriák -, a szív alakjának – morfológiájának és működésének vizsgálataira valamint a mellkasfali eltérések (daganatra utaló képletek megítélése), a nyelőcsövet és az ereket érintő tüdődaganatok illetve a  nyelőcső betegségeinek diagnosztizálására használható.

Számos esetben mellkas CT vizsgálattal együtt alkalmazzák a lehető legpontosabb diagnózis felállításának érdekében.

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

MR vizsgálat

MILYEN ELŐKÉSZÍTÉS SZÜKSÉGES?

Az MR vizsgálat előtt minden esetben javasolt a kezelőorvossal konzultálni a részletekről. A natív vizsgálat nem igényel különleges előkészítést.

Azt viszont fontos tudni, hogy a nagy erejű mágneses tér miatt a vizsgálóhelyiségbe fém vagy fémet tartalmazó eszközt, tárgyat, tilos bevinni!

Ez vonatkozik a testben lévő ékszerekre, piercingekre is.

VAN MELLÉKHATÁSA?

Az MR vizsgálatnak nincs mellékhatása, ritkán a kontrasztanyag okozhat reakciót. Fennálló, ismert allergia esetén kontrasztanyagos vizsgálatot nem végzünk.

HOGYAN ZAJLIK A MELLKAS MR VIZSGÁLAT?

Az MR vizsgálat legtöbbször hanyatt fekvő helyzetben – nagyon ritkán hason – történik. A szív MR vizsgálatakor a páciens a kezeit a feje fölé helyezi. A vizsgálat során MR kompatibilis EKG használata is szükséges lehet.
A vizsgálat zajos, különös, kopogó jellegű, gépzörej hallható. Ennek intenzitása füldugó használatával csökkenthető.

MIKOR NEM VÉGEZHETŐ EL A VIZSGÁLAT?

Ha a szervezetben bármilyen mágnesre reagáló anyag (pl. ízületi protézis, szög, csavar, fémbillentyű, pacemaker, érszorító, implantátum stb) található. Ezek az erős mágneses térben a vizsgálat során elmozdulhatnak a helyükről, és súlyos esetben sérülést okozhatnak.

A Medicover Fejlett Diagnosztikai Központ MR berendezése úgynevezett zárt készülék, így előfordulhat, hogy a páciensben bezártság érzetet kelt, ez némileg mérsékelheti a nagyobb, 70 centiméteres belső átmérő.

MIKORRA VÁRHATÓ EREDMÉNY?

Az elkészült felvételt a radiológus szakorvos véleményezi és az eredmény 3 munkanap múlva elérhetővé válik online rendszerünkben.

MR mellkas natív ára:
38 000 Ft