Blog

Milyen betegségek diagnosztizálhatók MR vizsgálattal?

mágneses rezonancia (MR) olyan diagnosztikai eljárás, ami mágneses mezőt és rádiófrekvenciás hullámokat használ ahhoz, hogy részletes képet készítsen a test vizsgált részeiről.

MILYEN ESETEKBEN VÉGEZNEK MR VIZSGÁLATOT?

 Az agy betegségeinek feltárására (pl. tumor, demencia)
 Sport sérülések esetén (pl. porcleválás)
 Mozgásszervi problémáknál
 Fül-, orr- és torok állapotok feltárásánál
 Lágyrészek és csont vizsgálatánál
 Gerinc állapotok (tumor, gerincvelő nyomás, porckorong sérv, törések) felméréséree
 Érrendszeri rendellenességeknél
 Női kismedence problémák esetén
 Prosztata problémáknál

AZ MR VIZSGÁLAT TÖKÉLETESEN ALKALMAS A BETEGSÉGEK KORAI FELISMERÉSÉRE

Az MR diagnosztika komplex és kiterjedt orvosi vizsgálat, melynek legfőbb előnye, hogy jól alkalmazható a betegségek korai felismeréséhez, kiváló lágyrész felbontásának köszönhetően.

A test egészét, a koponyától a kismedencéig terjedően vizsgáló teljes test MR vizsgálat elsődleges célja a daganatos, gyulladásos, valamint degeneratív elváltozások korai felismerésére.

Szintén átfogó képet ad teljes gerinc MR, mely a teljes gerincszakaszt vizsgálja, a nyaktól a kismedencéig.

KELL TARTANOM AZ MR VIZSGÁLATTÓL?

Az MR vizsgálat teljesen fájdalommentes. A radiológus kérésére az MR operátor beadja a kontrasztanyagot a páciensnek, ami szintén fájdalommentes, szakemberek sok éves tapasztalatának köszönhetően.

KLAUSZTROFÓBIÁS PÁCIENSEK

Sok beteg válik feszültté vagy idegessé az MR során. Szeretnénk, ha minden páciensünk kényelmesen és nyugodt állapotban tudná kivárni a vizsgálat végét, éppen ezért kórházunkat olyan MR készülékkel szereltük fel mely zárt ugyan, de nagyon rövid csővel rendelkezik, melynek átmérője 10 cm-rel nagyobb az átlag méretnél.

AZ MR OPERÁTOR SEGÍT A VIZSGÁLAT KÖZBEN

MR operátorunk mindig tájékoztatja Önt a vizsgálati folyamatról, beleértve, hogy mit várhat a vizsgálattól, illetve mennyi időt vesz igénybe. A Siemens MR készülék jóvoltából a legfejletteb diagnosztikai technológiával gyorsan és hatékonyan dolgozunk.