Ünnepi nyitvatartás

Ünnepi nyitvatartásunkért kérjük látogasson el Klinikáink aloldalára!

Tovább az aloldalra

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk!

A betegségek korai felismerése

A betegségek korai felismerése

CT vizsgálat

Teljes test MR vizsgálat

Az teljes test MR szűrés egy új képalkotó módszer a megelőzés és a betegségek korai felismerésére. Kiváló eszköz arra, hogy általános információt kapjunk testünkről, annak állapotáról, mert az MR a legérzékenyebb vizsgálómódszer a szövetek differenciálásban. Jó a térbeli felbontása, nem ionizáló sugárzás és magas az érzékenysége és pontossága.

Az egész test MR vizsgálattal korai fázisban felismerhetők és elkülöníthetők a kóros szerkezeti elváltozások, mely további célzott vizsgálatokra ad lehetőséget.

A mérés több szakaszban történik, ezért a vizsgálati idő 60 perc is lehet.

Emlődiagnosztika Tomoszintézissel

Hazánkban a mellrák a leggyakrabban előforduló női daganatos megbetegedés, mely a 40 év feletti nők esetében fokozott egészségügyi kockázatot jelent. Minél előbb kerül felismerésre az emlő daganat, annál hatékonyabb a kezelés. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy az évenkénti, rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálat mellett a nők rendszeres emlőszűrésen is részt vegyenek.

A mellrák szűrésére kétféle eljárás is alkalmazható. Panaszmentesen a hagyományos kétdimenziós mammográfiás vizsgálat javasolt. Panasz, illetve bármilyen elváltozás esetén a háromdimenziós emlő tomoszintézis ajánlott, amely jelenleg a legmodernebb és legmegbízhatóbb diagnosztikai vizsgálat.

Mammográfia Tomoszintézis
CT vizsgáló

Tüdőrák szűrés alacsony dózisú CT vizsgálattal

A Low Dose CT-vel (LDCT) végzett tüdőrák szűrés bizonyítottan csökkenti a magas rizikó csoportba tartozók tüdőrák miatti halálozását.

Magas rizikó csoportba tartoznak:
a dohányosok, a radon, azbeszt vagy más karcinogén (rákkeltő) anyaggal érintkező személyek, akiknek családjában már előfordult tüdőrák illetve a krónikus tüdőbetegek.

Az alacsony dózisú CT-vel a néhány mm-es elváltozások is jól kimutathatók, ezért alkalmas a korai, alacsonyabb stádiumú, még jól kezelhető tüdőrákok diagnosztizálására, melynek révén a kezelés, a műtét kisebb kockázatú, kevésbé radikális, minimális invazív sebészetet igényel.

A vizsgálat gyors, fájdalommentes, non invazív (kontrasztanyag nélküli vizsgálat). Az alacsony dózisú mellkas CT vizsgálat a megfelelő képminőséget akár 90 százalékkal kevesebb ionizáló sugárzással éri el, mint egy hagyományos mellkas CT vizsgálat.

close-link